vijver aanleggen vijver een vijver aanleggen strakke vijver
vijver aanleggen vijver een vijver aanleggen strakke vijver
vijver aanleggen vijver een vijver aanleggen strakke vijver
vijver aanleggen vijver een vijver aanleggen strakke vijver
vijver aanleggen vijver een vijver aanleggen strakke vijver tuinen
bekijk onze projecten

Een vijver aanleggen

Een prachtige vijver trekt sowieso alle aandacht naar zich toe in een tuin. Het hoeft dus niet te verbazen dat steeds meer mensen een vijver aanleggen die perfect aansluit bij de groene omgeving rond hun woning of bedrijfsgebouw. Een natuurlijke of een strakke vijver, groot of klein, met of zonder vissen: elke vijver kan tot in de details ontworpen worden zoals jij dat wenst. Wil je graag een vijver aanleggen of laten aanleggen, lees dan verder en ontdek hoe vijverspecialist Bostra jouw droom kan waarmaken!

Een strakke of een natuurlijke vijver aanleggen?

Je kan een vijver aanleggen in verschillende vormen en maten. Zo is er bijvoorbeeld de keuze tussen een natuurlijke vijver of een strakke vijver. Het eerste type heeft natuurlijke vormen en ziet er dan ook uit alsof hij op een natuurlijke manier ontstaan is. Deze vijver doet het perfect in romantische tuinen, waar veel gewerkt wordt met gebogen vormen. In meer moderne tuinen daarentegen zal men eerder een strakke vijver aanleggen. Deze wordt gevormd door strakke lijnen die meestal afgeboord worden met bijvoorbeeld hout of natuursteen als vijverafwerking. Bij beide soorten vijvers heb je uiteraard ook altijd de keuze om er een terras, een vlonder, een bruggetje of een ander soort rustgedeelte bij aan te maken. Zo kan je ten volste genieten van jouw prachtige waterpartij!

 

Een vijver aanleggen… Waar op letten?

Ga je een vijver aanleggen, dan zijn er verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden. Zo is er bijvoorbeeld de plaatsing. Is het nodig dat de vijver veel zonlicht opvangt of is het net beter om hem in de schaduw te plaatsen?

Ga je een vijver aanleggen, dan zijn er verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden.
Veel zal afhangen van de functie van de waterpartij. Daarnaast kan je ook een vijver aanleggen om vissen te houden. Denk er dan aan dat het volume van de filter voldoende moet worden aangepast om de afvalstoffen van de dieren te verwerken. Een goede vijverpomp zorgt ervoor dat het water in beweging blijft en dat er dus ook voldoende zuurstof aanwezig is. Tot slot is er ook de beplanting. Meestal kiest men voor waterzuiverende planten, en ook lelies zijn erg populair. Denk er wel aan dat elke vijverplant een specifieke diepte nodig heeft om goed te kunnen groeien. Laat je door Bostra je vijver aanleggen, dan helpen wij je graag om al deze zaken mee te beslissen!
Laat je vijver aanleggen door Bostra.

Laat je vijver aanleggen door Bostra

Wil je een vijver aanleggen, dan is een goed vijverontwerp onmisbaar. In dit ontwerp kan alles op voorhand worden vastgelegd en worden fouten achteraf vermeden. Wil jij de perfecte vijver aanleggen? Vertrouw dan op vijverspecialist Bostra uit Geel (provincie Antwerpen). Een grote of een kleine vijver, symmetrisch strak of net met natuurlijke vormen: elke waterpartij wordt door ons met passie ontworpen en gerealiseerd! Naast vijveraanleg kan je ons ook contacteren voor volledige tuinaanleg en voor het onderhoud van vijvers en tuinen. Kortom: wil je de omgeving rond je woning of bedrijf omtoveren tot een plaats waar het heerlijk vertoeven is, neem dan contact op met Bostra!