zwemvijver zwemvijvers tuin zwemvijver laten aanleggen
zwemvijver zwemvijvers tuin zwemvijver laten aanleggen
zwemvijver zwemvijvers tuin zwemvijver laten aanleggen
zwemvijver zwemvijvers tuin zwemvijver laten aanleggen
zwemvijver zwemvijvers tuin zwemvijver laten aanleggen vijverspecialist
bekijk onze projecten

Een zwemvijver

Een zwemvijver is het perfecte alternatief voor wie graag een duik neemt, maar geen zwembad wil plaatsen in zijn tuin. In tegenstelling tot een zwembad oogt een zwemvijver veel natuurlijker en kan hij dus ook perfect geïntegreerd worden in een groene omgeving. Bovendien beschikt een zwemvijver over een natuurlijk filtersysteem waardoor chemicaliën, zoals chloor, overbodig zijn.

Hoe ziet een zwemvijver eruit?

Een zwemvijver bestaat doorgaans uit twee delen: een zwem- en een filtergedeelte. In dit laatste gedeelte wordt het water op een geheel natuurlijke manier gezuiverd door middel van speciale planten. Ook bevindt er zich op de bodem lava of een ander gesteente, wat mee instaat voor de filtering van het water. Wat betreft het uitzicht van een zwemvijver zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je gaan voor een natuurlijke zwemvijver waarbij er getracht wordt om de vijver er zo natuurlijk mogelijk te laten uitzien; precies alsof hij er altijd al geweest is. Daarnaast is ook de strakke zwemvijver een mogelijkheid. Deze wordt mooi afgeboord met hout of natuursteen en zorgt door zijn symmetrie voor een moderne aanblik. Vaak kiest men er ook voor om een vlonder of terras aan de zwemvijver te bouwen als rustgedeelte.

Een zwemvijver bestaat doorgaans uit twee delen: een zwem- en een filtergedeelte.
Laat een zwemvijver maken door vijverspecialist Bostra.

Een gezonde zwemvijver

Het grote voordeel van een zwemvijver is dat deze geen chemicaliën nodig heeft om het water zuiver te houden. Zoals we hierboven reeds vermeldden heeft een zwemvijver immers altijd een filtergedeelte. De planten die zich hierin bevinden gaan, samen met de aanwezige bacteriën, zuurstof aanmaken en het teveel aan voedingsstoffen uit het water opnemen. Een vijverpomp is wel noodzakelijk om het water in een zwemvijver steeds in beweging te houden. Bewegend water betekent immers dat er ook veel zuurstof aanwezig is, wat noodzakelijk is om het water helder te houden. Volledig onderhoudsvrij is een zwemvijver uiteraard niet. In de herfst kan het nodig zijn om afgevallen bladeren uit het water te scheppen, en ook de planten in het filtergedeelte moeten bijgehouden worden. In ruil hiervoor geniet je van helder, proper water zónder chloor!

 

Laat een zwemvijver maken door vijverspecialist Bostra

Heb je al een tuin en wil je een zwemvijver laten maken? Of wil je een volledig nieuwe tuin inclusief zwemvijver laten aanleggen?

Doe dan een beroep op vijverspecialist Bostra uit Geel (provincie Antwerpen). Samen met de klant bekijken we waar de zwemvijver best geplaatst wordt, hoe hij er juist moet uitzien en wat de prijs zal zijn. Binnen het vooropgestelde budget zorgen wij voor een prachtige zwemvijver waar je zomer én winter van kan genieten! Contacteer ons voor meer informatie over zwemvijvers of over de kostprijs hiervan.