sierbestrating betonnen sierbestrating tuin terras
sierbestrating betonnen sierbestrating tuin terras
sierbestrating betonnen sierbestrating tuin terras
sierbestrating betonnen sierbestrating tuin terras
sierbestrating betonnen sierbestrating tuin terras verhardingen
bekijk onze projecten

Sierbestrating

De juiste verhardingen zijn onmisbaar om een tuin tot in de details compleet te maken. Deze bestrating bestaat in verschillende soorten en maten, waaronder ook sierbestrating. Door te kiezen voor duurzame materialen die zich perfect laten inpassen in je tuin creëer je een sfeervol geheel waar het aangenaam is om te vertoeven. En dat is toch de belangrijkste functie van een tuin, niet? In wat volgt gaat Bostra dieper in op de functie van sierbestrating en op de aandachtspunten wat betreft de plaatsing.

Wat is sierbestrating?

De naam heeft het eigenlijk al in zich: sierbestrating dient vooral ter versiering van een tuin. Op zich is het dus geen hoogst noodzakelijke bestrating, maar het creëert wel een gezellige sfeer. Denk hierbij aan een slingerend tuinpad doorheen de struiken, een knus hoekje achter in de tuin, of een stukje terras onder een mooie boom. Naast deze esthetische verhardingen worden ook een oprit of groter terras vaak mee als sierbestrating beschouwd, ook al hebben zij eerder een praktische functie. Hoe dan ook is sierbestrating verkrijgbaar in tal van materialen, waaronder grind, keramische klinkers, natuursteen tegels, betonnen sierbestrating en kasseien. Het voornaamste is uiteraard dat je kiest voor een materiaal dat je mooi vindt en dat ook past in je budget.

Deze bestrating bestaat in verschillende soorten en maten, waaronder ook sierbestrating.
Wil je de sierbestrating omgeven met sfeervolle tuinverlichting?

Het plaatsen van sierbestrating

Wil je jouw tuin wat meer karakter geven? Dan kan je dit zeker en vast verwezenlijken met de juiste sierbestrating. Deze kan je eventueel zelf leggen indien je de nodige kennis van zaken hebt. Zo is het belangrijk om te letten op de fundering en onderfundering (deze moeten voldoende dik zijn en het nodige draagvermogen hebben), en moet je ook op voorhand nadenken welke nutsvoorzieningen er allemaal zullen komen. Wil je de sierbestrating omgeven met sfeervolle tuinverlichting? Of komt er een kraantje aan de zijkant van je terras? Houd hier dan rekening mee alvorens je aan de werken begint. Voor alle zekerheid kan je natuurlijk ook altijd een vakman inschakelen. Bij Bostra ben je aan het juiste adres voor het laten plaatsen van sierbestrating, het leggen van opritten, en zelfs het aanleggen van volledige tuinen.

 

Sierbestrating en meer

Moet er iets gebeuren in je tuin? Of wil je een geheel nieuwe tuin laten aanleggen? Dan kon je nergens beter terechtkomen dan bij Bostra.

Naast het plaatsen van sierbestrating kan je namelijk tevens een beroep doen op ons voor diverse andere facetten van tuinaanleg en -onderhoud. Een terras of oprit aanleggen, bomen snoeien of vellen, een tuinontwerp laten maken en omzetten naar de realiteit, en ga zo maar door: Bostra is de tuinspecialist die je zoekt! Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier indien je meer te weten wilt komen over onze diensten rond sierbestrating en meer.