boomchirurg bomen boom boomverzorging
boomchirurg bomen boom boomverzorging
boomchirurg bomen boom boomverzorging
boomchirurg bomen boom boomverzorging
boomchirurg bomen boom boomverzorging tuin
bekijk onze projecten

Boomchirurg

Net zoals mensen kunnen ook bomen ziek worden. Staat er een boom in jouw tuin waarvan je vermoedt dat hij niet meer helemaal gezond is, schakel dan de hulp in van een boomchirurg. Zoals de naam doet vermoeden is dit iemand die gespecialiseerd is in het behandelen van (zieke) bomen. Maar ook andere aspecten van boomverzorging kunnen door een boomchirurg worden bekeken. In wat volgt gaan we dieper in op het werk van boomchirurg Bostra.

Je kan de hulp van een boomchirurg inroepen in de meest uiteenlopende situaties.

Wat doet een boomchirurg?

Bostra uit Geel is een boomchirurg met een jarenlange ervaring in de sector. Wat begon als een hobby en een passie, groeide uit tot een volwaardig bedrijf dat zich vandaag de dag specialiseert in tuinaanleg en -onderhoud, maar ook in boomverzorging. Ons werk als boomchirurg is bijvoorbeeld erg uiteenlopend. Denk je dat een boom ziek is, dan komen wij op visite om hem te onderzoeken. We controleren of er bepaalde symptomen zijn, zoals bijvoorbeeld zwammen, en bekijken hoe we de boom kunnen helpen. Zo kan het nodig zijn om bomen te beluchten en te bemesten. Dit noemt men een standplaatsbehandeling en geldt als boost voor zieke bomen. Ook kan een boomchirurg oude bomen als het ware een verjongingskuur geven of je adviseren bij andere boomverwante problemen.

 

Wanneer de hulp inschakelen van een boomchirurg?

Je kan de hulp van een boomchirurg inroepen in de meest uiteenlopende situaties. Ga je bijvoorbeeld bomen snoeien, maar heb je hier niet echt ervaring mee?

Dan kan een boomchirurg je helpen zodat de boom niet beschadigd wordt. Ook indien een boom reeds beschadigd is, bijvoorbeeld door slecht snoeiwerk of door een storm, dan kan een boomchirurg hem proberen op te lappen. Daarnaast gebeurt het ook dat men een nieuwe woning koopt waar oude bomen in de tuin staan. Soms zijn deze bomen verwaarloosd of ziek en kunnen ze wel een opknapbeurt gebruiken. Als boomchirurg gaan wij dan bekijken wat er juist scheelt en wat we eraan kunnen doen. Uiteraard kan je ons ook inschakelen voor advies over bomen. Het is hoe dan ook steeds ons doel om een evenwicht te vinden tussen de bomen en de mensen in hun omgeving.
Als boomchirurg zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van zieke of oude bomen, maar ook het snoeien van bomen behoort tot onze diensten.

Bostra, een boomchirurg met ervaring

Boomverzorging is onze passie: dat mag je wel stellen! Wij geven onze klanten professioneel advies om zo goed mogelijk voor hun bomen te zorgen, waarbij we het belang van de boom steeds voorop stellen. Als boomchirurg zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van zieke of oude bomen, maar ook het snoeien van bomen behoort tot onze diensten. Vermoed je dat een van de bomen in je tuin ziek is of een opkikker nodig heeft? Neem dan contact op met boomchirurg Bostra!