snoeien bomen bomen snoeien boom
snoeien bomen bomen snoeien boom
snoeien bomen bomen snoeien boom
snoeien bomen bomen snoeien boom
snoeien bomen bomen snoeien boom snoeien van bomen
bekijk onze projecten

Bomen snoeien

Het afzagen van takken is op zich niet moeilijk, maar correct bomen snoeien: dat is toch een ander paar mouwen. Met onvoldoende kennis of ervaring kan je een mooie boom immers onherstelbaar beschadigen door hem verkeerd te snoeien. Waarom bomen snoeien zo belangrijk is? Het grootste gevaar ligt erin dat een boom anders te groot wordt en bezwijkt onder zijn eigen gewicht. Snoeien kan dus nodig zijn voor de veiligheid van de omgeving (denk maar aan een grote boom die over jouw dak óf dat van de buren hangt) of om de bomen bijvoorbeeld in een bepaalde vorm te laten groeien. Lees verder en ontdek meer over het snoeien van bomen!

Hoe en wanneer mag je bomen snoeien?

De meeste bomen hebben nood aan een frequente snoeibeurt. Vaak denkt men onterecht dat bomen snoeien enkel in de winter kan. Dit hangt echter af van de soort: bepaalde bomen kan men evengoed in de zomer snoeien. Hoe er juist gesnoeid wordt, hangt af van de boom en ook van jouw wensen. Zo kan men bomen snoeien om ze terug in vorm te zetten en kan je ze bijvoorbeeld ook kandelaberen. Dit is een specifieke snoeitechniek waarbij de boom gesnoeid wordt in de vorm van een kandelaar. Let wel op, want deze manier van bomen snoeien is niet voor elke boom een goed idee. Wil je dus bomen snoeien maar weet je niet goed hoe of wanneer, ga dan niet onbezonnen te werk maar neem liever contact op met Bostra. Wij weten als geen ander wat een boom nodig heeft en hoe hij zal reageren op het snoeien.

 

Bomen snoeien: een kunst op zich

Wanneer het gaat over bomen snoeien mogen we terecht spreken van “een kunst op zich”. Zeker indien je de levensduur van de boom in kwestie niet wil aantasten, is het snoeien een taak die niet voor iedereen is weggelegd.

Wanneer het gaat over bomen snoeien mogen we terecht spreken van “een kunst op zich”.
Daarom volgde Bostra diverse opleidingen om een verregaande kennis te vergaren in deze materie. Dat gaat van boomverzorging tot zelfs “tree climbing”; een techniek die het toelaat om zonder ladder in een boom te klimmen. Op die manier kunnen wij bomen snoeien op een wijze die zo weinig mogelijk schade veroorzaakt. Tevens laat deze manier van bomen snoeien ons toe dat we ook op moeilijk bereikbare plaatsen snoeiwerken kunnen uitvoeren.
Bomen snoeien en andere boomverzorging.

Bomen snoeien en andere boomverzorging

Bij Bostra uit Geel ben je aan het juiste adres indien je graag bomen wil laten snoeien. Een appelboom, een catalpa, fruitbomen enzovoort: wij weten altijd raad! Ook kunnen wij bijvoorbeeld hoge bomen snoeien zonder het gebruik van een ladder, door middel van een speciale klimtechniek. Wil je meer informatie ontvangen over het vellen en snoeien van bomen of over de prijs hiervan? Contacteer ons dan via info@bostra.be of via het contactformulier op deze site. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!