gazon gazon onderhouden verticuteren tuinonderhoud
gazon gazon onderhouden verticuteren tuinonderhoud
gazon gazon onderhouden verticuteren tuinonderhoud
gazon gazon onderhouden verticuteren tuinonderhoud
gazon gazon onderhouden verticuteren tuinonderhoud tuinaanleg
bekijk onze projecten

Gazon onderhouden

Een mooi groen gazon: het is de droom van veel tuinliefhebbers. Maar om zo’n frisse grasmat te krijgen én te behouden, moet je wel regelmatig het gazon onderhouden. Wil je zelf het onderhoud van je gazon uitvoeren, dan geven we hieronder enkele handige tips die je kunnen helpen. Heb je daarentegen niet echt groene vingers en wil je het tuinonderhoud liever uit handen geven? Dan kan Bostra ook je gazon onderhouden. Je leest er meer over in onderstaande tekst!

Heb je hier geen tijd voor of is een gazon onderhouden gewoon echt niets voor jou?

Gazon onderhouden: tips

Wil je correct je gazon onderhouden, dan is het noodzakelijk om het gras minstens één keer per jaar te verticuteren. Wij raden aan om dit in het voorjaar te doen. Verticuteren houdt in dat je het gras gaat beluchten, waarbij al het dode materiaal wordt verwijderd. Ook mos kan zo uit het gras gehaald worden. Tegelijk kan je in het voorjaar ook het gazon bemesten zodat het gras opnieuw klaar is om volop te groeien na de afgelopen winter. Je gazon onderhouden in de zomer betekent vooral dat het gras regelmatig moet worden afgereden en dat je algemeen tuinonderhoud uitvoert. In het najaar volgt dan de winterbemesting. Het gras gaat zo steviger de winter in, waardoor het reserves opbouwt en in de lente groener zal zijn.

 

Zelf je gazon onderhouden of niet?

Het vraagt natuurlijk wel wat tijd om je grasmat correct te verzorgen. Heb je hier geen tijd voor of is een gazon onderhouden gewoon echt niets voor jou?

Dan kan je dit ook overlaten aan een ervaren professional als Bostra. Wij kunnen je gazon onderhouden (waaronder het gazon ontmossen, verticuteren, bemesten of inzaaien), maar we kunnen eventueel ook het algemene tuinonderhoud voor onze rekening nemen. Dit doen we zowel voor particulieren als voor bedrijven. Bovendien kan je zelf kiezen hoe vaak dit gebeurt. Je kan ons telkens een seintje geven wanneer je gazon onderhouden moet worden of we kunnen een onderhoudscontract opstellen waarbij we op regelmatige basis langskomen.

Laat Bostra je gazon onderhouden

Een frisgroene grasmat, zonder onkruid of mos, kan een echte meerwaarde zijn voor je woning. Natuurlijk komt zo’n prachtig gazon er niet vanzelf: een regelmatig onderhoud is noodzakelijk om het gras mooi en gezond te houden. Is een gazon onderhouden echter niets voor jou? Vertrouw deze taak dan toe aan tuinspecialist Bostra. Wij kunnen je gazon onderhouden, maar zijn daarnaast ook gespecialiseerd in tuinaanleg en boomverzorging. Laat ons zeker iets weten indien je hier meer over te weten wilt komen!

Laat Bostra je gazon onderhouden.