snoeien bomen snoeien snoeien van bomen planten snoeien
snoeien bomen snoeien snoeien van bomen planten snoeien
snoeien bomen snoeien snoeien van bomen planten snoeien
snoeien bomen snoeien snoeien van bomen planten snoeien
snoeien bomen snoeien snoeien van bomen planten snoeien bomen
bekijk onze projecten

Planten en bomen snoeien

Een belangrijk onderdeel van tuinonderhoud is het snoeien van bomen en planten. Door op het juiste moment en op de juiste manier te snoeien kunnen planten namelijk opnieuw volop beginnen groeien en bloeien. Op langere termijn zullen snoeiwerken er eveneens voor zorgen dat de bomen en planten gezond blijven, en natuurlijk ook dat je tuin niet helemaal verwilderd raakt. Maar wanneer moet je nu juist snoeien? En wat voor tuinonderhoud is er nog allemaal nodig?

Snoeien en ander tuinonderhoud in fases.

Snoeien en ander tuinonderhoud in fases

Helaas is er geen algemene periode waarin men alle bomen en planten moet snoeien. Veel zal afhangen van het type beplanting. Wel zijn er enkele algemene richtlijnen wat betreft tuinonderhoud. Na een lange winter moeten planten bijvoorbeeld opnieuw bemest worden in het voorjaar en moet gecontroleerd worden of ze geen ziektes hebben. In de zomer kan je de planten snoeien die het nodig hebben, zoals bepaalde soorten heesters. In het najaar is het dan weer belangrijk om de planten die dit nodig hebben te bemesten. Tijdens deze periode kunnen er planten zijn die nood hebben aan een snoeibeurt, maar dat is ook weer afhankelijk van de soort. Informeer je hoe dan ook goed op voorhand, om er zeker van te zijn dat je op het juiste moment begint met het snoeien van de bomen en planten in je tuin.

Wij snoeien jouw bomen en planten

Vaak wordt snoeien gezien als een moeilijke klus. Men weet niet exact wanneer er gesnoeid moet worden of welke planten nu al dan niet aan een snoeibeurt toe zijn. Zie jij het niet zitten om de snoeiwerken in je tuin zelf uit te voeren? Dan kan je dit overlaten aan tuinspecialist Bostra. Wij werken met contracten, of je kan ons ook telefoneren wanneer je tuin een onderhoud nodig heeft. Op een afgesproken tijdstip komen wij dan langs om te snoeien en eventuele andere onderhoudswerken uit te voeren. Denk er wel aan om ons tijdig een seintje te geven indien je niet met een contract werkt. Hoe sneller wij op de hoogte zijn, des te sneller we je aanvraag kunnen opvolgen.

Wij snoeien jouw bomen en planten.

Snoeien doet groeien

Door planten en bomen te snoeien zorg je ervoor dat ze gezond blijven, dat ze beter kunnen groeien, en dat ze er ook mooier uitzien. Uiteraard is het wel belangrijk dat je de planten op het juiste moment en op de juiste manier snoeit. Heb je zelf geen groene vingers? Laat de snoeiwerken in je tuin dan over aan Bostra uit Geel. Naast het snoeien voeren wij ook algemeen tuinonderhoud uit, voor zowel particulieren als bedrijven. Dit kan via een contract of eenmalig. Wens je hier meer over te ontdekken, geef ons dan een seintje via mail of telefoon!