kleine tuin tuin kleine tuin inrichten terras
kleine tuin tuin kleine tuin inrichten terras
kleine tuin tuin kleine tuin inrichten terras
kleine tuin tuin kleine tuin inrichten terras
kleine tuin tuin kleine tuin inrichten terras tuinadvies
bekijk onze projecten

Tips voor een kleine tuin

Een tuin hoeft helemaal niet groot te zijn om er mooi uit te zien, integendeel. Een kleine tuin inrichten lijkt misschien moeilijk, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn - als je maar rekening houdt met een aantal belangrijke tips. In wat volgt geven we daarom wat handig tuinadvies voor kleine tuinen. Of heb je zelf geen groene vingers? Dan is er natuurlijk altijd Bostra om jouw kleine tuin om te toveren tot een paradijs!

Een kleine tuin, een groot avontuur

Een tuin kan misschien klein zijn van oppervlakte, maar als je zorgt dat er veel te zien en veel te beleven is, gaat hij meteen de indruk wekken veel groter te zijn. Daarom doe je er goed aan om een kleine tuin op te delen in verschillende compartimenten. Een gezellig hoekje waar je rustig een boek kan lezen, een stukje met een waterpartij, een open ruimte waar je een terras voorziet om toffe avonden te organiseren met vrienden, enzovoort: de mogelijkheden om je kleine tuin op te delen zijn bijna eindeloos. De juiste sfeerverlichting maakt het plaatje trouwens helemaal compleet! Heb je zelf niet zo veel inspiratie, dan kan je altijd rekenen op Bostra voor tuinadvies op maat.

Heb je zelf geen groene vingers? Dan is er natuurlijk altijd Bostra om jouw kleine tuin om te toveren tot een paradijs!
Een kleine tuin inrichten lijkt misschien moeilijk, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn - als je maar rekening houdt met een aantal belangrijke tips.

Natuurlijke materialen maken een kleine tuin groter

Het doel van een tuin is om een natuurlijke omgeving te creëren waar je graag tijd doorbrengt en waar je tot rust kan komen. Zeker bij een kleine stadstuin wil men vaak wat groen integreren in een grijze omgeving. Een belangrijke tip voor een kleine tuin is dan ook om vooral te werken met natuurlijke materialen. Houten tuinschermen, tuinpaadjes in kleiklinkers, een terras in arduin, keien als decoratief element,… zijn allemaal ideaal indien je een kleine tuin gaat inrichten. Traaggroeiende bomen dragen verder bij aan de natuurlijke uitstraling, net zoals een kabbelende waterpartij. Op die manier haal je een maximale uitstraling uit je kleine tuin en kan je hier met volle teugen van genieten.

Een kleine tuin inrichten met Bostra

Met meer dan twintig jaar ervaring in de sector weten we bij Bostra maar al te goed hoe we een kleine tuin praktisch en gezellig kunnen inrichten. Heb je dus maar een kleine oppervlakte die je als tuin kan inrichten en weet je jezelf hier geen raad mee? Twijfel dan niet en neem contact op met ons. We kunnen vanaf nul een kleine tuin ontwerpen waarbij we het nodige advies geven, of je kan bij ons komen aankloppen met een bestaand plan. Je kan ons ook steeds contacteren indien je meer tips wenst voor het inrichten van een kleine tuin!